Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Dom i sag om skud mod fængselsbetjent

Dom i sag om skud mod fængselsbetjent

Sep 28, 2017

I dag den 28. september faldt der dom i sagen om skudangrebet på en fængselsbetjent foran Nyborg Fængsel i juli sidste år.

I dag den 28. september faldt der dom i sagen om skudangrebet på en fængselsbetjent foran Nyborg Fængsel i juli sidste år.

Gerningsmanden, som har tilknytning til banden Black Army, blev ved retten i Svendborg idømt seks års fængsel for at have skudt en fængselsbetjent i benet ved Nyborg Fængsel den 12. juli sidste år. Han blev ligeledes dømt for at være i besiddelse af gerningsvåbnet. Han udbad sig betænkningstid med hensyn til anke.

En anden tiltalt i sagen, som ligeledes har tilknytning til Black Army, blev frifundet for medvirken til skudangrebet, men idømt 10 måneders fængsel for medvirken til, at flugtbilen blev stjålet og efterfølgende afbrændt. Han modtog dommen.

Dommen kommer i forlængelse af en anden nylig dom fra Københavns Byret, hvor en gerningsmand med tilknytning til banden Loyal to Familia (LTF) den 7. september i år blev idømt 3 år og 4 måneders fængsel for et knivoverfald i juni 2015 på en fængselsbetjent uden for Vestre Fængsel i København. En påstand om udvisning blev derimod ikke taget til følge, og Anklagemyndigheden har efterfølgende anket sagen til Østre Landsret.

Direktør for Kriminalforsorgen, Thorkild Fogde, er tilfreds med, at politiets arbejde har ført til opklaring af sagerne, og at der nu er faldet dom.
”Det er klart, at vi ser med allerstørste alvor på sager af den her type. Vi er derfor også tilfredse med, at der med dommene er sendt et tydeligt signal om, at angreb på fængselsbetjente er et angreb på selve retssamfundet. Det må og skal udløse hårde straffe. Vores personale udfører et svært og vigtigt arbejde i samfundets forreste linje, og de har selvfølgelig krav på retsvæsnets fulde opbakning og beskyttelse. Vi vil derfor fortsat følge sagerne nøje.”

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail