Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Afsoningsvilkårene for udvisningsdømte ændres

Afsoningsvilkårene for udvisningsdømte ændres

Jun 30, 2017

Fra 1. juli bliver en række afsoningsvilkår for udvisningsdømte skærpet. Ændringerne får blandt andet betydning for deres adgang til undervisning og misbrugsbehandling.

Udvisningsdømte vil nu ikke længere få adgang til eksempelvis undervisning og misbrugsbehandling. Det sker efter Folketinget har vedtaget en række skærpelser af straffuldbyrdelsesloven. Udvisningsdømte vil nu ikke længere få adgang til eksempelvis undervisning og misbrugsbehandling. Det sker efter Folketinget har vedtaget en række skærpelser af straffuldbyrdelsesloven.

Fra 1. juli bliver en række afsoningsvilkår for udvisningsdømte skærpet. Ændringerne får blandt andet betydning for deres adgang til undervisning og misbrugsbehandling.

Lørdag den 1. juli træder en række skærpelser af afsoningsvilkårene for udvisningsdømte indsatte i kraft, efter Folketinget har vedtaget ændringer i straffuldbyrdelsesloven.

Det betyder, at Kriminalforsorgen ikke længere skal lave handleplaner for, når udvisningsdømte kommer ud, efter de har afsonet deres straf. Ændringerne resulterer også i, at udvisningsdømtes adgang til uddannelse, undervisning, programvirksomhed og behandlingstilbud mod stofmisbrug begrænses.

Ændringerne får ikke betydning for de udvisningsdømte, der allerede er i gang med eksempelvis uddannelse eller behandlingstilbud. Kriminalforsorgen kan stadig lave handleplaner og give adgang til de forskellige tilbud, hvis særlige forhold taler for det.

Tilbage i december 2016 udsendte Justitsministeriet en pressemeddelelse om forslaget, der nu er en realitet. Læs mere om baggrunden for forslaget her.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail